Iesniegšana ir elektroniska
| Tips | Nosaukums | Apraksts | Algoritms | Vērtība |
|---|---|---|---|---|
| Kvalitāte | Ēdiena kvalitāte un tā pasniegšana ēdienreizēs | Ēdiena dažādība - max 20 punkti (prasības skatīt Nolikuma 5.5.1.1. punktā) Pārtikas produktu daudzveidība un sezonalitāte - max 20 punkti (prasības skatīt Nolikuma 5.5.1.3.punktā) | Precīzs punktu skaits | 40 |
| Kvalitāte | Ēdienu gatavošanā izmantoto produktu kvalitāte | tehniskajā piedāvājumā iekļautā informācija par produktiem, kurus papildus obligātajām prasībām (Nolikuma 4.9.1. punkts) Pretendents izmanto ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanai un kuri atbilst bioloģiskās lauksaimniecības (turpmāk – BL), nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas (turpmāk – NPKS) vai lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas (LPIA) prasībām (Nolikuma 3.1. pielikums). Maksimālais punktu skaits (20) tiek piešķirts Pretendentam, kas ēdināšanas pakalpojuma nodrošināšanai piedāvā visvairāk produktu, kuri atbilst BL, NPKS vai LPIA prasībām, kas noteiktas Ministru kabineta 12.08.2014. noteikumos Nr. 461 “Prasības pārtikas kvalitātes shēmām, to ieviešanas, darbības, uzraudzības un kontroles kārtība”, Ministru kabineta 26.05.2009. noteikumos Nr. 485 “Bioloģiskās lauksaimniecības uzraudzības un kontroles kārtība” un Ministru kabineta 15.09.2009. noteikumos Nr. 1056 “Lauksaimniecības produktu integrētās audzēšanas, uzglabāšanas un marķēšanas prasības un kontroles kārtība”, un ir iesniedzis atbilstošas formas apliecinājumu (Nolikuma 3.1. pielikums). | Precīzs punktu skaits | 20 |
| Kvalitāte | Videi draudzīgs pārtikas produktu piegādes veids | – pārtikas produktu piegāde veikta videi draudzīgā veidā, kuras laikā tiek nodrošināts samazināts vides piesārņojums ar izplūdes gāzēm no autotransporta. Iepirkuma komisija vērtē Pretendenta pārtikas produktu piegādes atbilstību videi draudzīgam piegādes veidam katrā no pārtikas grupām saskaņā ar Pretendenta sniegto informāciju, aprēķinot vidējo piegādes attālumu katrā produktu grupā: 1) piena produkti un to izstrādājumi; 2) gaļas, zivju produkti un to izstrādājumi; 3) dārzeņi, augļi un to izstrādājumi (kuru izcelsmes valsts ir Latvija); 4) maize, miltu un pilngraudu produkti. Pretendentam ir jānorāda produktu piegādātāji tiem šo grupu produktiem, kuri ir attiecināmi uz MK noteikumu Nr. 172 “Noteikumi par uztura normām izglītības iestāžu izglītojamiem, sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas institūciju klientiem un ārstniecības iestāžu pacientiem” 1. pielikuma 5. un 6. punktu, 2. pielikuma 6. un 7. punktu un 3. pielikuma 6. punktu un vienas sezonas 10 dienu ēdienkartē tiek izmantoti ēdienu gatavošanā vismaz 3 reizes un tādējādi atbilst katru dienu vai katru nedēļu izmantojamiem produktiem. Piegādes attālums jānorāda no produkta audzēšanas/ražošanas vietas. Ja produkts ir importēts no vietas, kas atrodas vairāk nekā 250 km attālumā, bet tiek pārpakots Latvijā vai arī izmantota vairumtirdz-niecības starpbāze, kas atrodas Latvijā, nav uzskatāms, ka piegāde veikta videi draudzīgā veidā, samazinot vides piesārņojumu un ceļa infrastruktūras slodzi. | Precīzs punktu skaits | 20 |
| Cena | Pakalpojuma cena | Cena par vidējo 1 (vienas) dienas ēdienkarti (brokastis, pusdienas, launags) 1 pirmsskolas izglītojamajam. | Precīzs punktu skaits | 20 |